Benvikiin saapui samana päivänä Maria Roosin kanssa kaksi tyttöä Kuopiosta: Anna Ottiliana Wilén ja Anna Elisabeth Lundholm.
Ottiliana Wilén, oppilas numero 36
Piika Ingeborg Kröger synnytti 1.10.1803 Kuopion pitäjän Hiltulanlahden kylässä aviottoman tyttölapsen, joka sai kasteessa nimen Anna Ottiliana. Äiti Ingeborg oli lampuoti Staffan Krögerin ja Anna Koposen toiseksi vanhin lapsi.
Ingeborg ja Ottiliana muuttivat muutaman vuoden päästä Hiltulanlahdesta Kuopion kaupunkiin, jossa Ingeborg meni sittemmin naimisiin räätäli Gustav Adolf Wilénin kanssa. Pariskunta sai kolme lasta, joista vain 3.7.1821 syntynyt Gustav Wilhelm eli aikuisikään asti.
Ottiliana oli ennen Benvikiin lähtöään piikana esimerkiksi kellarimestari ja raatimies Karl Hårdhin palveluksessa. Kuopiossa 9.2.1822 päivätyn muuttokirjan mukaan räätäli Wilénin tytärpuoli Ottilianalla oli hyvät kristinopin tiedot ja hänet oli tiettävästi rokotettu.
Ottilianan isäpuoli kuoli 40-vuotiaana maaliskuussa 1832, ja Ingeborg muutti alaikäisen Gustav Wilhelmin kanssa huhtikuussa 1835 Viipuriin. Gustav Wilhelm lähti sieltä jossain vaiheessa Helsinkiin, josta hän vuonna 1843 muutti kirjanpitäjänä takaisin synnyinkaupunkiinsa Kuopioon. Vuonna 1847 Gustav Wilhelm sai muuttokirjan Viipuriin (numero 57).
Anna Elisabeth Lundholm, oppilas numero 37
Anna Elisabeth eli Lisette Lundholm syntyi Kuopiossa vuonna 1803 työmies Hans Lundholmin ja Greta Flobergin nuorimpana lapsena. Perhe asui tontilla 169, asemakaava-alueen pohjoisreunalla. Vuonna 1798 laadittuun karttaan on lisätty tontinhaltijoiden luettelo. Tontin 169 kohdalla lukee timmerkarlen Lundholm, kirvesmies Lundholm.
Lisette jäi kolmivuotiaana äidittömäksi, sillä Greta Floberg kuoli 35-vuotiaana vuonna 1806. Perhe kutistui 1800-luvun alkuvuosina muutenkin: vuonna 1793 syntynyt sokea Sigrid kuoli vuonna 1809, ja pienenä kuolivat myös Maria Christina ja Olof. Aikuisiksi elivät sisaruksista vain Lisette ja hänen vuonna 1797 syntynyt sisarensa Kaisa Greta (Catharina Gretha). Isä Hans Lundholm kuoli 58 vuoden iässä maaliskuussa 1828.
Lisette sai vuonna 1817 muuttokirjan Pietariin muttei lähtenyt sinne. Seuraava kirkonkirjamerkintä hänen kohdallaan onkin lähtö Kaskisiin, jonne hän sai muuttokirjan 9. helmikuuta 1822.
Lisetten sisar Kaisa Greta sai 13. kesäkuuta 1819 muuttokirjan Lappeenrantaan ja meni siellä pari viikkoa myöhemmin naimisiin Daniel Tornbergin kanssa. Värjärimestari ja kauppias Daniel Tornbergin juuret vievät pohjoiseen. Hänen isoisänsä oli Koutokeinossa syntynyt ja Enontekiöllä vuonna 1773 kuollut kirkkoherra Salomon Tornberg. Danielin ja Kaisa Gretan vanhimmat lapset, Alexandra Julia ja Konrad Edvard, syntyivät Lappeenrannassa. David Ludvig, Daniel Israel, Johanna Bernhardina ja Adolf Bernhard syntyivät Kuopiossa vuosina 1823–1832, Selma Olivia Karunassa vuonna 1836 sekä Rosa Fredrika ja Hilda Margreta Jyväskylässä. Ainakin muutamien lasten vaiheisiin palataan blogissa myöhemmin, mutta mainittakoon jo nyt, että Alexandra Julia meni naimisiin kruununnimismies Henrik Leonhard Degertin, Johanna Bernhardina kappalainen Johan Verner Majanderin ja Selma Olivia lehtori Edvard Wilhelm Lindholmin kanssa.
Lähteitä:
Aikkila, Erkki 1995. Koutokeinon kautta maailmalle: Tornbergin suku. Jyväskylä.