Postia Paavolle

Palttoostaan tuttu Paavo Malinen sai 25.1.1905 Mari Tiilikaiselta nimi­päivä­kortin, jonka hän säilytti elämänsä loppuun asti.

Saman vuoden maaliskuussa muuan Anna lähetti Paavolle jäähyväiskortin:

”Valitse toinen ja rakkaampi, minä olen vain yksinäni. Anna”

Kesäkuussa 1905 Annalta tuli vielä yksi kortti: ”Sydäm­mel­li­nen tervehdys Annalta. Haus­kaa kesää ja hyvää elämän onnea! Toivottaa: Ystä­vyy­dellä Anni Tiili­kainen. Ilmeisesti sama Anni tai Anna lähetti Paavolle nimi­päivä­kortin tammi­kuussa 1906:

”Entinen toveruus eläköön. Entinen A. T—nen.”

Nimipäiväonnitteluja lähetti samana vuonna myös Maikki. Tässä niin kuin edelli­ses­säkin kortissa osoit­teena oli Kuus­järvi, Viuru­niemi, Sep­pälä.

”Niin kuin orava hyppää puusta puuhun
Niin myös suukko lentää suusta suuhun
toivoo Maikki Tuttusi”

Kolmaskin nimipäiväonnittelu vuodelta 1906:

”Yli merten siniselkäin, yli vuorten aavojen”. Kortin lähetti Ulla Juvonen.

Paavo Malinen syntyi Kuus­järvellä 22.11.1883 Lassi Malisen ja Anna Stiina Kois­ti­sen viiden­tenä lapsena. Poika kastet­tiin 20.1.1884, ja kummit olivat Pekka ja Katri Vouti­lainen. Paavon iso­sisarukset olivat vuosina 1870, 1872, 1874 ja 1877 syntyneet Antti, Roo­pertti, Maria ja Alina. Antin kummit olivat Matti Koistinen ja Kaarina Hirvonen, Roopertin Anna Malinen ja Anna Susanna Koistinen, Marian Erkki Malinen ja Ingeborg Piiparinen sekä Alinan Matti Koistinen ja Maija Stiina Malinen. Alina kuoli kitu­tautiin vuonna 1891. 

Paavon jäl­keen per­hee­seen syn­tyivät vielä Heik­ki vuonna 1886 ja Anna vuonna 1891. Heikin kummit olivat Olli Turunen ja Maija Pennanen, Annan kummit J. Hirvonen ja vaimo Tilta. Heikki kuoli maha­tautiin kesä­kuussa 1888. Paavo eli koko ikänsä poikamiehenä.

Lähteitä:

Liisa Räsäsen arkisto.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *